Nunta mea

Sfaturi organizare nunta – cum sa planificati o nunta perfecta!

Sfaturi organizare nunta - cum sa planificati o nunta perfecta!

Introducere

Probabil că ați auzit zicala: „Dacă nu e stricat, nu-l repara”. Dar dacă doriți ca nunta voastră să rămână un succes, trebuie să faceți mai mult decât să mențineți status quo-ul.

Trebuie să veniți cu un plan care să se adapteze la toate nevoile diferite ale invitaților și familiei voastre. Iată cinci sfaturi pentru a crea o nuntă perfectă – modul în care funcționează cel mai bine pentru tine și pentru bugetul tău.

Decideți un buget.

Atunci când vă planificați nunta, este important să decideți un buget care să vă permită să aveți o nuntă reușită fără a vă rupe banca. Nu vreți să cheltuiți prea mult și să vă ruinați capacitatea de a vă bucura de vacanță.

Pentru a vă asigura o nuntă accesibilă, începeți prin a aloca suficienți bani pentru luna de miere și ceremonia de nuntă. În plus, asigurați-vă că planificați din timp costurile pentru mâncare și băuturi.

Urmând aceste sfaturi, vă puteți asigura că costurile nunții voastre se încadrează în buget.

Respectați-vă bugetul

Odată ce ați stabilit un buget, este important să vă țineți de el. Dacă încerci să depășești sau să cobori peste sau sub ceea ce a fost alocat pentru evenimentul tău, ai putea ajunge să distrugi întregul buget și, eventual, să nu mai poți participa la nunțile tale de vis!

Pentru a păstra lucrurile cât mai bine organizate și pentru a respecta un buget strict, creați un cont Wedding Planner și folosiți acest instrument ca un ghid atunci când vă proiectați evenimentele.

În acest fel, nu veți avea surprize în timpul etapelor de planificare și vă puteți concentra pe valorificarea la maximum a fiecărui centimetru de spațiu!

Alegeți data nunții.

Alegeți data nunții.

Când vine vorba de planificarea unei nunți, este important să iei în considerare anotimpul. Alege o dată care să funcționeze pentru locația și stilul tău de viață.

Dacă locuiți într-un climat rece, alegeți o dată de nuntă în timpul iernii. Dacă preferați vremea caldă, alegeți o dată de nuntă de toamnă sau de vară. În mod similar, dacă aveți copii și doriți ca aceștia să trăiască prima lor zi mare la o nuntă, alegeți data care se potrivește cu programul lor și care este la îndemână.

Alegeți o dată care să vă convină.

Odată ce v-ați decis asupra datei nunții, este timpul să începeți să planificați! Aceasta include calcularea bugetului și găsirea locațiilor potrivite pentru ceremonie și recepție. Prin alegerea locației potrivite și a numărului de invitați, puteți avea o nuntă uimitoare fără a sparge banca.

Începeți planificarea din timp.

Când vine vorba de planificarea unei nunți, nu amânați ziua cea mare doar pentru că vi se pare că va fi prea greu. De fapt, dacă începeți să planificați din timp, puteți minimiza stresul de ultim moment și puteți economisi o mulțime de bani.

Pentru a începe să vă planificați nunta așa cum trebuie, acordați-vă suficient timp – cel puțin șase luni – și lucrați cu un fotograf de nuntă, un organizator de evenimente și un furnizor de catering de renume, care vă vor oferi cea mai bună calitate și valoare pentru banii vostri.

Evitați stresul de ultim moment

Nimeni nu vrea să își petreacă luna de miere într-o stare de panică înainte ca nunta să fie programată (sau în timpul!). Așa că încercați să vă relaxați și să vă bucurați cât mai mult de pregătiri.

În loc să vă simțiți grăbiți sau stresați, faceți-vă timp pentru voi înșivă – faceți ceva ce vă place și care nu va adăuga o povară în plus în programul vostru. Acest lucru ar putea fi orice, de la cititul cărților pe insula în care vă aflați în luna de miere, o plimbare liniștitoare lângă țărm sau petrecerea timpului cu prietenii și familia.

Creați o listă de invitați.

Dacă doriți să aveți o nuntă funcțională, păstrați invitații aproape de inima voastră. Alegeți o petrecere de nuntă care să fie atât mică, cât și intimă, astfel încât să vă puteți concentra pe asigurarea faptului că toți invitații voștri se simt confortabil.

De asemenea, puteți lua în considerare invitarea familiei și a prietenilor care nu sunt implicați prea mult în viața ta.

Luați în considerare bugetul tău

Înainte de a începe să vă planificați nunta, este important să vă luați în considerare bugetul. Alege o dată și o oră care nu va necesita prea mult efort sau bani la început, iar apoi concentrează-te pe câți bani vei putea cheltui mai târziu.

Calculați câte persoane vor fi prezente și cât de mult va costa cazarea fiecărei persoane – acest lucru vă va ajuta să obțineți o estimare exactă a ceea ce va trebui să plătiți pentru evenimentul în sine.

Alegeți un loc de desfășurare.

Atunci când alegeți un loc de desfășurare, luați în considerare locația. Plănuiți o nuntă într-o zonă rurală sau într-un oraș? Cât de importantă este pentru comoditatea locului de desfășurare a evenimentului și cât timp va trebui să petreceți plimbându-vă prin el?

Există un amfiteatru sau o arenă în apropiere pe care să o puteți folosi pentru evenimentul vostru?

Luați în considerare dimensiunea

Luați în considerare dimensiunea

Cât de mare doriți să fie nunta dumneavoastră? Vreți să fie mică și intimă sau mare și publică? Va fi suficient loc pentru toată lumea pe ringul de dans?

Există vreo restricție cu privire la cine poate participa care face dificilă găsirea de participanți?

Luați în considerare costul

Ce fel de preț sunteți dispus să plătiți pentru servicii precum catering, fotografie și flori? Aveți solicitări specifice care trebuie să fie satisfăcute (cum ar fi o dietă fără gluten)?

Câți bani credeți că vor cheltui invitații pentru transport, combinat cu toate celelalte activități, atât în timpul nunții, cât și după nuntă?

Acestea sunt doar câteva exemple – alegerea locului de desfășurare potrivit vă poate ajuta să vă asigurați că bugetul nunții tale este gestionabil, fără a fi prea dificil sau prohibitiv de scump.

Angajați un planificator de nunți.

Înainte de a angaja un organizator de nunți, este important să vă faceți cercetări. Fă-ți temele și găsește pe cineva care are experiență în planificarea nunților cu un buget.

Un bun planificator de nunți va avea o mare varietate de servicii de nuntă de oferit, de la coordonarea transportului până la decorarea locurilor de ceremonie și recepție.

Alegeți un planificator potrivit pentru voi

Atunci când alegeți un planificator de nunți, este important să potriviți abilitățile și interesele acestuia cu nevoile voastre. Dacă vă doriți pe cineva care să lucreze strict în limita bugetului tau, căutați un planificator care să facă și acest lucru.

Alternativ, dacă doriți pe cineva cu idei mai creative pentru nunți, alegeți un planificator care să aibă în vedere acest lucru.

Alegând planificatorul potrivit pentru voi, vă puteți asigura că nunta ta se va desfășura fără cusur – la timp și sub buget!

Rezervați-vă furnizorii.

Atunci când vă rezervați furnizorii de nuntă, este important să vă rezervați din timp. Acest lucru vă va permite să obțineți cele mai bune oferte pentru servicii și echipamente.

De asemenea, puteți obține recomandări de la prietenii sau familia care și-au rezervat deja nunțile.

Obțineți recomandări

Dacă nu aveți rude sau prieteni care și-au rezervat deja nunțile, este, de asemenea, o idee bună să obțineți recomandări de la alții. Atunci când recomandați pe cineva, primiți un procent din afacerea pe care acesta ajunge să o ia în numele prietenului sau colegului său.

Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a economisi bani la costurile nunții, fără a fi nevoie să faceți totul.

Începeți să vă cumpărați rochia de mireasă.

Înainte de a vă începe călătoria de planificare a nunții, este important să vă acordați suficient timp pentru a face cumpărături pentru cea mai bună ofertă pentru rochia de mireasă.

Găsind o rochie care să se potrivească stilului tău unic și bugetului tău, poți crea o rochie de mireasă de vis care îi va face pe invitații tăi să se simtă ca niște regi.

Faceți cumpărături pentru cea mai bună ofertă

Dacă doriți să evitați dezamăgirea și să găsiți rochia de mireasă perfectă la o fracțiune din preț, începeți prin a verifica mai mulți comercianți online înainte de a lua o rochie dintr-un magazin.

Acest lucru nu numai că vă va ajuta să economisiți timp, dar veți putea găsi rochii care sunt în stoc și care nu vor fi afectate de schimbările sezoniere.

Trimiteți invitații.

Atunci când trimiteți invitații, asigurați-vă că îi anunțați din timp pe invitați. Acest lucru îi va ajuta să fie pregătiți și entuziasmați pentru nuntă și va evita orice surpriză pe parcurs.

De asemenea, puteți oferi informații utile despre eveniment, cum ar fi o listă de furnizori de rochii de mireasă sau o hartă a locației.

Includeți toate informațiile importante

Includeți toate informațiile importante pe felicitările de confirmare a datei, cum ar fi data și ora nunții și numele organizatorilor de nuntă. Astfel, vă veți asigura că invitații au tot ce le trebuie pentru a-și planifica nunta perfectă!
Începeți să vă planificați luna de miere.

Atunci când vă planificați luna de miere, este important să alegeți o destinație care să se potrivească nevoilor și dorințelor tale. Dacă doriți să călătoriți ieftin și să vă bucurați de o mulțime de culturi diferite, alegeți o destinație precum

Europa sau Asia. Pe de altă parte, dacă vreți să planificați o nuntă mai extravagantă, cu toate dotările, optați pentru o locație exotică precum America de Sud sau Africa. Știind ce vă doriți în avans, vă va fi mai ușor să vă rezervați călătoria și să economisiți bani pe parcurs.

Rezervați-vă călătoria

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face atunci când vă planificați luna de miere este să vă rezervați călătoria din timp. Acest lucru vă va ajuta să economisiți la costuri și vă va permite să aveți mai mult control asupra locului unde mergeți și când puteți pleca.

De asemenea, puteți utiliza servicii de rezervare online, cum ar fi BookingCom sau TripAdvisor, pentru a găsi oferte pentru bilete de avion, hoteluri și alte activități în țara de destinație. Rezervând totul din timp, veți putea economisi și mai mulți bani pentru luna de miere!

Începeți să economisiți

O altă parte esențială în planificarea unei luni de miere perfecte este economisirea pentru aceasta. făcând câteva cercetări despre diferite tipuri de conturi de economii și opțiuni de conturi curente, veți putea începe să economisiți cât mai curând posibil, astfel încât să vă puteți permite locul de vacanță de vis fără să vă rupeți banca!

Concluzie

Alegerea datei potrivite pentru nuntă este crucială pentru succesul unui eveniment de vis. Dacă nu aveți suficient timp pentru a planifica sau dacă nu găsiți locul sau bugetul potrivit, începeți să planificați cât mai devreme posibil.

Când vine vorba de cumpărarea rochiei de mireasă, asigurați-vă că vă dați suficient timp înainte pentru a obține cea mai bună ofertă.

În plus, includeți toate informațiile importante în e-mailul de confirmare a datei, astfel încât invitații să fie pe deplin conștienți de ceea ce se întâmplă.

În cele din urmă, începeți să economisiți pentru luna de miere cât mai curând posibil!

 

Write A Comment

Pin It