Locatii de nunta

Cum să organizezi calendarul unei nunți perfecte

Metropolitan Club&Events

Perioada dintre logodnă și căsătorie este una dintre cele mai frumoase din viața ta și meriți să te bucuri de fiecare secundă. Planificarea unei nunți este o mare responsabilitate și va fi însoțită de foarte multe momente de bucurie pe care le vei putea împărtăși cu logodnicul tău, familia și prietenii tăi cei mai apropiați.

Singurul mod de a reuși fără prea multă bătaie de cap presupune o bună capacitate de organizare. Un plan de nuntă bine întocmit te ajută să planifici eficient, să te organizezi foarte bine și să nu ratezi niciun detaliu pentru ca, în final, nunta ta să fie un adevărat succes. Bazat pe experiențele anterioare, specialiștii din echipa Metropolitan Club&Events au ajuns la concluzia că un interval ideal pentru a planifica o nuntă este de 12 luni. Dar, dacă te simți copleșit de gândul să-ți planifici ziua cea mare de la început până la sfârșit, suntem aici să te ajutăm.

Iată cum arată un calendar detaliat și complet pentru o nuntă de vis:

12 luni înainte de data nunții:

 • Alegeți bugetul – și încercați să vă încadrați în limitele lui. Încercați să faceți o listă de cheltuieli pentru a avea o idee aproximativă despre costul total al nunții. Sfatul nostru este să adăugați 3% din valoarea bugetului ca sumă de rezervă. Astfel, veți avea o soluție pentru situațiile neprevăzute, în cazul în care acestea apar.
 • Stabiliți data nunții – în funcție de preferințele și disponibilitatea voastră și a invitaților. Țineți cont de faptul că lunile iulie-septembrie sunt cele mai aglomerate din an în ceea ce privește locurile pentru petreceri / nunți, la fel și în ceea ce privește bisericile.
 • Stabiliți lista de invitați – pentru a avea timp să o ajustați. În acest punct, lista de invitați vă va ajuta să vă faceți o idee despre salonul de nunți pe care trebuie să îl alegeți, numărul de mărturii și așa mai departe.

6 luni înainte de data nunții:

  • Rezervați locația / restaurantul – și ocupați-vă de decor și meniu. Acum trebuie alese felurile principale de mâncare, iar pentru amănunte și eventuale modificări rezervați-vă o zi cu 3 luni înainte de nuntă.
  • Începeți căutările pentru rochia de mireasă – Rochia de mireasă și costumul mirelui trebuie să se potrivească cu decorul deja stabilit. Acum este momentul în care trebuie să vă decideți dacă veți cumpăra sau închiria ținutele pentru marele eveniment. În funcție de bugetul vostru, se poată ca varianta închirierii să fie cea mai potrivită pentru voi.
  • Comandați verighetele

  3 luni înainte de nuntă:

   • Alegeți muzica, aranjamentele florale și fotograful/cameramanul – deoarece serviciile acestora sunt foarte căutate. Până în acest punct, ați avut ocazia să  studiați piața muzicală și să decideți între formație muzicală, artiști consacrați sau DJ-i pricepuți. În ceea ce privește fotograful, indicat este să optați pentru o persoană care are un portofoliu de calitate, pe placul vostru.
   • Alegeți invitațiile și mărturiile – astfel încât să fie gata în timp util. Dacă vreți să oferiți invitațiilor cadouri creative, puteți opta pentru mărturii handmade care cu siguranță vor face impresie.
   • Programați ședințele de beauty pentru mireasă 😉

   2 săptămâni înainte de nuntă:

     • Asigurați-vă că invitații au confirmat prezența. Este timpul să știți exact numărul de invitați pe care îi veți avea la nuntă.
     • Faceți ultimele probe pentru rochia de mireasă și costumul de mire
     • Purtați pantofii prin casă – altfel puteți avea neplăceri cu pantofii noi în ziua nunții.

     Ziua nunții:

     • Relaxați-vă și bucurați-vă de una dintre cele mai frumoasă zile din viața voastră.

     Acestea sunt principalele lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere pentru ca organizarea nunții să nu fie una stresantă și haotică. Desigur, fiecare cuplu și fiecare nuntă este diferită. Așadar, aveți încredere în instinctele voastre și creați o cronologie care să aibă sens pentru voi.

Comments are closed.

Pin It