Locatii de nunta

Restaurante pentru nunta – alegerea locatiei

Restaurante pentru nunta

Cand incepe cautarea unui restaurant pentru nunta? Dupa ce ati luat decizia aceasta, foarte importanta, de a va casatori, voi ca si miri trebuie sa incepeti sa va ganditi cum vreti sa fie nunta voastra, ce tematica sa aiba, care va fi paleta de culori ce o veti folosi, cati invitati veti avea si asa mai departe, insa la fel de important este sa gasiti un restaurant sau o locatie potrivita pentru voi. In aceasta sectiune vom dezbate acest subiect si va vom spune cand sa incepeti sa cautati o locatie pentru nunta, cum sa o alegeti si la ce trebuie sa fiti atenti.

Cu cat timp inainte de nunta trebuie sa facem rezervarea? In legatura cu acest subiect este foarte important sa tineti minte ca cele mai multe restaurante au rezervari facute pe un an, un an si cateva luni in avans, chiar doi. De aceea trebuie ca in momentul cand ati hotarat sa va casatoriti si dupa ce ati stabilit data (macar perioada in care nunta va avea loc) sa incepeti sa cautati un restaurant sau o locatie pentru nunta voastra. In functie de numarul de invitati si tematica ce doriti sa o aiba nunta va puteti restrange aria de cautare la restaurantele care se potrivesc cerintelor voastre.

Cum alegem locatia pentru nunta? Pe langa elementele ce le-am specificat si in paragraful anterior, in alegerea locatiei pentru nunta sunt decisive urmatoarele elemente:

– Nunta in aer liber sau intr-un spatiu inchis. Daca aceste detalii le-ati stabilit, atunci puteti sa incepeti sa cautati locatii in aer liber (parcuri, lacuri, plaja, munte, etc) sau restaurante, dupa caz.

– Apoi trebuie sa aveti in minte clar conturata tematica nuntii deoarece o nunta rustica nu se va potrivi cu un restaurant foarte modern, asa cum o nunta disco nu va face o echipa buna cu un castel.

– O locatie perfecta pentru voi va fi cea care se afla situata la distanta potrivita fata de oras si/sau locul ceremoniilor, este destul de incapatoare, cu o arhitectura si un stil de decorare/amenajare potrivit cu tema si specificul nuntii voastre si care va ofera pachetul de servicii de care aveti nevoie si care este potrivit bugetului vostru.

La ce trebuie sa fim atenti cand alegem locatia de nunta?

Ei bine, in primul rand la prognozele meteo si anotimp. Primavara tarzie, vara dar si toamna devreme sunt potrivite pentru nuntile in aer liber. Perioadele mai racoroase si ploioase pentru cele in spatii inchise.

Restaurantele clasice va vor oferi si meniul si/sau o parte din bautura in timp ce in cazul nuntilor in aer liber este foarte probabil sa fie nevoie sa angajati o firma de catering.

Locatia/ restaurantul trebuie sa aiba toate facilitatile necesare si bineinteles, un bun renume in comunitate doarece nu vreti sa riscati sa aveti parte de servicii de proasta calitate sau mancarea sa lase de dorit.

Apoi, trebuie sa discutati toate detaliile cu seful de sala/administratorul restaurantului sau al locatiei pentru a pune la punct toate detaliile necesare:

– cati ospatari la cate persoane
– degustarea meniului
– orele servirii felurilor de mancare si a tortului
– tipul servirii bauturilor alcoolice (la pahar sau la liber)
– durata nuntii (nuntile de zi sunt mai scurte cu putin decat cele de noapte)
– decoratiuni, vesela si asa mai departe.

Atentie, atentie, atentie! Daca la toate aceste aspecte sunteti atenti si le analizati cu grija, atunci cu singuranta veti gasi o locatie sau un restaurant perfect pentru voi si nunta voastra. Astfel, ati facut un pas important in organizarea nuntii. De aici incolo vine partea cea mai interesanta.

Distribuie

Pe divaevents.ro vei gasi multe articole cu informatii utile si idei pline de inspiratie, care te vor ajuta sa-ti organizezi nunta asa cum ai visat!

Pin It