Organizare nunta

Totul despre domnisoarele de onoare

Totul despre domnisoarele de onoare

Inca din perioada Evului Mediu a aparut traditia pe care mirii o mai pastreaza si astazi la cel mai important eveniment din viata lor: este vorba despre prezenta domnisoarelor de onoare, precum si a cavalerilor.

In trecut, accentul era pus cu precadere pe prezenta masculina, intrucat cavalerii aveau un rol deosebit de important, ei ajutand mirele in aventura rapirii miresei. Astazi insa, aceeasi traditie se pastreaza si se pare ca de aceasta data domnisoarele ocupa rolul esential in organizarea evenimentului.

Traditia spune ca domnisoarele de onoare obisnuiau sa impiedice parintii miresei sa isi gaseasca fata “furata” de cavaleri in ziua nuntii. Astazi, rolul unei domnisoare de onoare nu mai este acelasi, aceasta avand un rol secundar in ziua nuntii: de a primi invitatii si, cel mai important, de a fi aproape de mireasa in orice moment. Atunci cand iti alegi domnisoara de onoare, este foarte important sa ii explici si responsabilitatile pe care le are. Mai jos sunt cele mai importante roluri pe care noi le-am surprins noi de-a lungul timpului. Citeste si Ce rol au domnisoarele de onoare?

Cine altcineva sa fie mai aproape de mireasa si in sprijinul ei la acest eveniment de suflet decat domnisoarele de onoare?
Imaginea perfecta a miresei alaturi de domnisoarele de onoare, accesorizate in aceeasi tematica, in nuante asemanatoare si cu zambetul pe buze vor da mereu impresia unei nunti ca-n povesti, organizata in detaliu.

Printre sarcinile pe care trebuie sa le indeplineasca o domnisoara de onoare se numara si implicarea in organizarea evenimentului, ceea ce inseamna o experienta extraordinara, care o va ajuta pe aceasta in viitor, cand va fi nevoita sa ia decizii pentru propria nunta.

Fie ca este vorba despre inregistrarile tuturor confirmarilor din partea invitatilor, fie ca este vorba despre primirea acestora la restaurant si conducerea lor spre mese, despre aranjarea marturiilor sau, pur si simplu, despre strangerea si depozitarea cadourilor pe care mireasa le va primi, domnisoara de onoare va participa activ la tot ce se va intampla in ziua nuntii si isi va asuma responsabilitatile care ii revin.

Onoarea de a primi invitatii

Rolul cel mai important al unei domnisoare de onoare este de a primi invitatii cu zambetul pe buze. Ofera-le prietenelor tale o lista cu toti invitatii si cu locurile acestora la masa si explica-le in prealabil ce au de facut. Ajuta-le pe cat posibil atunci cand acestea se simt coplesite de multimea de invitati si incurajeaza-le sa zambeasca si sa se socializeze cu invitaii tai.

Pe langa gestionarea situatiilor limita pe care mireasa le va intampina, domnisoarele de onoare trebuie sa incerce sa se si bucure de clipele pe care le vor petrece in ziua nuntii.

Asa ca pentru a ajuta la crearea unei atmosfere placute, este nevoie de tine si pe ringul de dans. Fii prima care da startul petrecerii si nu uita ca, pana la urma, pe langa toate atributiile care iti revin, trebuie sa te simti minunat!

Distribuie

Pe divaevents.ro vei gasi multe articole cu informatii utile si idei pline de inspiratie, care te vor ajuta sa-ti organizezi nunta asa cum ai visat!

Pin It