Nunta mea

Cununia civila si casatoria religioasa in aceeasi zi?

video nunta

Nunta este un eveniment special pentru fiecare cuplu si ambii miri isi doresc o nunta ca-n povesti. Atunci cand vorbim despre o nunta vorbim despre o „piesa” in trei „acte”: cununia la starea civila, ceremonia religioasa in fata preotului si petrecerea nuntii. Daca de cele mai multe ori mirii aleg sa parcurga toate aceste „acte” intr-o singura zi, uneori cununia civila este organizata inainte cu cateva saptamani sau chiar cu cateva luni fata de casatoria religioasa.

Avantajele cununiei la starea civila si la biserica intr-o zi

Un prim avantaj se refera la faptul ca miri nu vor avea nevoie de doua tinute si mireasa nu va trebuie sa isi faca coafura in doua zile. Acest lucru inseamna economie de timp si de resurse financiare.

Mai mult, mireasa va fi imbracata cu rochia de mireasa si in fata ofiterului de la starea civila. Un al doilea avantaj este dat de faptul ca avand totul organizat intr-o singura zi veti putea avea alaturi in acest moment unic in viata cuplului vostru membrii familiei si prieteni apropiati.

In cazul in care ar fi fost doua evenimente separate este foarte posibil ca unii dintre acestia sa nu fi fost prezenti. Mai putem aminti si faptul ca vei avea nevoie de un fotograf de nunta doar intr-o singura zi, facand astfel o economie importanta si pentru aceste servicii. Si nu in ultimul rand, nu va trebui sa mai dai o masa dupa cununia civila din vreme ce toti cei prezenti la starea civila se vor indrepta spre biserica pentru ceremonia religioasa.

Argumente pentru a organiza cununia civila si cea religioasa in zile diferite

Chiar daca motivele pentru care organizarea nuntii intr-o singura zi sunt numeroase, exista si cateva argumente care pot sa te convinga sa optezi pentru zile diferite.

In primul rand vorbim despre oboseala ce se va acumula atunci cand alergi de la primarie la biserica si apoi la petrecere, unde trebuie sa si dansezi pana dimineata. Un al doilea argument se refera la faptul ca scapi de stresul ca ar putea aparea intarzieri la starea civila sau la biserica. Si nu in ultimul rand, atunci cand optezi pentru zile diferite pentru cununia civila si ceremonia religioasa ai suficient timp pentru a organiza nunta si petrecerea nuntii exact asa cum ai visat dintotdeauna.

Distribuie

Pe divaevents.ro vei gasi multe articole cu informatii utile si idei pline de inspiratie, care te vor ajuta sa-ti organizezi nunta asa cum ai visat!

Pin It