Recomandari

Tematica unei nunti de succes

Tematica unei nunti de succes

Tematica si paleta de culori aleasa pentru nunta joaca in rol extrem de important in organizarea evenimentului. Tematica este probabil primul lucru la care se gandesc mirii atunci cand incep a-si asterne ideile pe o lista, pentru ca aceasta va stabili fundalul celei mai fericite zile din viata lor. Atunci cand alegem o tema specifica pentru un eveniment atat de important sunt unele considerente de care nu trebuie sa uitam.

Cum alegem tema nuntii?

Personalitatea mirilor este primul si probabil cel mai important aspect in definirea temei nuntii. In functie de aceasta se va alege o tematica generala care mai apoi va putea fi adaptata la nevoile cuplului. Temele generale cel mai des folosite sunt: nunta clasica, nunta vintage si nunta moderna. Bineinteles acestea pot fi dezvoltate mai departe adaugandu-le cateva note finale specifice. Spre exemplu, o nunta in stil vintage poate fi infrumusetata cu decoratii in stil victorian; o nunta clasica se poate desfasura intr-o gradina ori chiar intr-o vie, daca cuplul este pasionat de vinuri fine iar o nunta moderna poate fi realizata, de ce nu, sub semnul modei, ca de exemplu o nunta a la Tiffany’s.

Anotimpul


Anotimpul joaca si el un rol important in stabilirea temei pentru nunta si in alegerea paletei de culori. Astfel, o nunta de iarna poate fi organizata cu tema “Craiasa Zapezii” utilizand predominant culori ca “albastrul gheata” si albul. Pe de alta parte, cu receptiile de vara se potrivesc teme cum ar fi cele rustice (o nunta organizata intr-o gradina ori pe un camp) in decorarea carora se vor putea utiliza flori salbatice, multe multe fructe iar prajiturile vor putea fi inlocuite cu inghetata. Pentru cei ce prefera nuntile de toamna, temele inspirate din natura li se vor potrivi foarte bine.

Unele cupluri aleg sa mearga chiar mai departe optand pentru teme ca “Halloween”-ul, decorand locatia receptiei cu dovleci, frunze colorate si multe accesorii maronii si portocalii. Primavara este anotimpul renasteri, anotimpul noilor inceputuri, asadar poate fi fundalul perfect unui nou inceput de drum pe care mirii il vor parcurge in doi. Temele specifice primaverii pot fi cele inspirate din cultura japoneza iar pentru a da un plus de excelenta receptiei, locatia acesteia se poate orna cu flori de cires, lampioane decorative si zburatoare si lumanari parfumate.

Stilul


Stilul pe care cuplul si-a propus sa-l abordeaza are de asemenea o importanta indiscutabila. Astfel, inainte de a stabili tema nuntii este necesar sa se ia o decizie cu privire la formalitatea sau dimpotriva, informalitatea evenimentului. In ceea ce priveste receptiile casual, desigur, exista mai multe alegeri insa daca stilul stabilit este unul formal atunci cu siguranta cuplul isi va dori o nunta demna de regalitati, ceea ce inseamna ca va trebui sa aleaga tema, paleta de culori si accesoriile cu meticulozitate.

O idee buna in organizarea unei astfel de nunti este parcurgerea a mai multor reviste si pagini online ce prezinta nuntile unor cupluri regale celebre.

Nu uitati ca schema de culori nu este egala cu tema nunti. In ceea ce priveste culorile s-ar putea sa va simtiti oarecum limitati mai ales pentru ca nu veti putea exagera cu nuantele alese. Ceea ce e important este sa se adapteze culorile la tema aleasa si nu invers. Asadar, stabiliti tema nuntii inainte de a alege restul elementelor care vor constitui fondul decorativ al celei mai importante zile din viata voastra.

Distribuie

Pe divaevents.ro vei gasi multe articole cu informatii utile si idei pline de inspiratie, care te vor ajuta sa-ti organizezi nunta asa cum ai visat!

Pin It