Diverse

Pași pentru o detoxifiere ușoară, chiar la tine acasă

Specialiștii în nutriție ne atrag atenția că, pentru a funcționa așa cum trebuie, organismul nostru are nevoie ca din când în când să treacă printr-un proces de detoxifiere. Este și normal, deoarece în acest mod se elimină din toxinele acumulate, ceea ce vine la pachet cum se spune, cu un ten mult mai curat, un păr frumos, și câteva kilograme în minus. Și oare este cineva care să nu își dorească așa ceva?

 

Folosește metode naturale de detoxifiere

 

Din fericire, există numeroase metode prin care îți poți ajuta organismul să mai scape de toxinele acumulate, iar unele dintre ele nu sunt chiar atât de dure, și le poți realiza cu succes chiar și acasă. Nu există un remediu detoxifiere care să fie valabil pentru toată lumea, dar asta nu înseamnă că nu vei găsi ceva care să ți se potrivească perfect. De aceea, specialiștii susțin că trebuie să cauți acel produs naturist care să devină aliatul tău, și care să te facă să nu simți că îți privezi organismul de ceva ce are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie. De asemenea, există o serie de măsuri pe care ar trebui să le iei atunci când intenționezi să treci printr-un proces de detoxifiere.

 

Renunță la cafea

 

Ar fi idea, dacă poți, să renunți la consumul de cafea în această perioadă, iar pentru a-i oferi organismului acea energie de care are nevoie, bea ceai verde. Acesta te va ajuta și în procesul de detoxifiere, pentru că este recunoscut pentru faptul că te ajută să elimini mai ușor toxinele, dar și ”arderea” grăsimilor va fi mult mai ușoară.

 

Bea apă plată cu lămâie

 

Da, știm și noi glumele despre apa plată și lămâie, dar acum nu este cazul. De aceea, dimineața, pe stomacul gol, bea un pahar de apă călduță, la care ai adăugat zeama de la o jumătate de lămâie. Pe cât posibil, pe timpul procesului de detoxifiere, bea de fiecare dată apă în care ai adăugat și câteva picături de zeamă de lămâie, și încearcă să ajungi la cei doi litri recomandați de specialiști.

 

Vitamine de la fructe și legume

 

Legumele și fructele proaspete nu trebuie să-ți lipsească. Pot reprezenta fie o garnitură delicioasă și sănătoasă, o masă în sine, sau o gustare excelentă între mese. Te vei simți mult mai bine, plin de energie, kilogramele în plus se vor topi ca prin minune, iar sistemul imunitar va fi mult mai puternic.

 

Uită de zahăr

 

Unul dintre cele mai nocive alimente pentru organism este zahărul. Chiar dacă nu ne dăm seama, consumăm mai mult zahăr decât ne este necesar. Prin urmare, renunță la el și înlocuiește-l cu alternative sănătoase, dar care nu îți dau peste cap organismul. Nici îndulcitorii artificiali nu sunt o variantă mai sănătoasă.

 

Sport și mișcare în fiecare zi

 

Renunță la sedentarismul cu care te-ai obișnuit și începe chiar acum să faci mai multă mișcare: mergi mai mult pe jos, fă drumeții, preferă bicicleta în locul autoturismului, urcă treptele și lasă ascensorul pentru alții. Schimbările nu se vor vedea dintr-o dată, dar ele își vor face simțită prezența. Vei fi mult mai sănătos, vei elimina mai ușor toxinele, iar stilul tău de viață va fi unul așa cum trebuie.

 

Atenție la tranzitul intestinal!

 

Atunci când începi un proces de detoxifiere, este bine să discuți înainte cu medicul tău, pentru a vedea dacă are și el unele recomandări pentru tine. De asemenea, fi atent la tranzitul intestinal, și dacă observi episoade de constipație cronică sau diaree prelungită, nu ezita să iei legătura cu medicul pentru a vedea dacă este normal sau nu! În rest, succes în demersul tău!

 

Distribuie
Pin It