Advertoriale

Masajul la piept – Ce este, cum se face și la ce ajută?

Masajul la piept se concentreaza in principal pe masarea muschilor superficiali loclizati in jurul pieptului. Muschii localizati in aceasta zona includ pectoralii si serratus anterior.

Un masaj la piept implica o serie de tehnici, fiecare folosita pentru a scadea tensiunea musculara si durerea. Un masaj la piept poate ajuta la relaxarea corplui si la imbunatatirea circulatiei. Iata cateva sfaturi despre beneficiile masajului la piept si cum se face acesta.

Precum si in cazul celorlalte forme de masaj, se poate folosi un ulei de masaj si pentru cel la nivelul pieptului. Cu toate astea, este putin mai complicat deoarece tehnica de frictiune joaca un rol foarte important in acest tip de masaj, iar uleiul reduce acest efect.

Totusi, daca doresti sa folosesti alta tehnica, un unguent pentru corp este binevenit si iti poate oferi chiar beneficii extraordinare.

Ce tehnici se folosesc pentru masajul la piept?

Pentru masajul la piept se folosesc o serie de tehnici. Tehnicile folosite includ:

 • Frictiune
 • Framantare
 • Rularea pielii
 • Acupresura

Frictiunea este cea mai comuna forma de masaj la piept. Aceasat se face folosind degetele mari sau varful degetelor. Tehnica de frictiune are log atuci cand se aplica presiune de-alungul fibrelor musculare pentru a ajuta la descompunerea fibrelor colagene. Fibrele colagene pot deveni restrictive, cauzand rurere.

Cand folosesti tehnici de frictiune, miscarile circulare scurte cresc temperatura fibrelor.Cresterea temperaturii ajuta la relaxarea acestora, crescand flexibilitatea si reducand restrictiile.

Tehnica de masaj prin framantare este e asemenea foarte folosita pentru masarea pieptului. Aceasta tehnica seamana cu „framantarea aluatului”, de unde ii vin si numele si consta in apasari pe tesutul moale.

Framantarea are ca scop reducerea restrictiilor cauzate de tesutul conectiv si la imbunatatirea circulatiei si a fluxului de limfa.

despre masajul la piept

Atunci cand muschii sunt scosi si storsi in timpul unui masaj la piept, temperatura tesuturilor creste. Crescand temperatura tesuturilor le ofera posibilitatea sa se intinda, crescand elasticitatea. Cresterea elasticitatii reduce restrictiile musculare.

Atunci cand temperatura muschilor creste in timpul masajului, fluxul sanguin si limfatic creste de asemenea. Cresterea fluxului sanguin si limfativ ajuta la cresterea nutrientilor si a oxigenului din muschi si la scaderea pierderilor metabolice.

Cresterea oxigenului si a nivelului de nutrienti si descresterea reziduurilor metabolice ajuta la mentinerea unor muschi mai puternici si mai sanatosi.

Un masaj la piept este eficient si prin folosirea tehnicii de presiune a punctelor, numita si presopunctura. Aceasta tehnica se face prin aplicarea varfului degetelor pe anumite puncte specifice. Aceste puncte sunt localizate in centrul fibrei musculare.

Presopunctura are rolul de a inmuia si a de scompue nodulii musculari care ar putea cauza spasme musculare si durere.

Presiun aplicata cauzeaza o reactie ischemica

O reactie ischemica are loc atunci cand fluxul de sange este restrictionat intr-o anumita zona. Cand presiunea este eliberata, organismul detecteaza ca celulele se descompun pentru a inmuia nodulii.

Odata ce organismul detecteaza daunele, acesta creste fluxul de sange in acea zona. Acest lucru duce l ao crestere a nutrientilor sanatosi si a oxigenului. Asadar, cu ajutorul presopuncturii poti „pacali” organismul ca anumite zone au nevoie de ajutor pentru a-l face sa se concentreze pe acele zone, ajutand la imbunatatirea cestora.

Practic, cu ajutorul presopuncturii poti da comenzi organismului. Este o tehnica folosita de mult timp ce are mereu rezultate uimitoare. Descompunerea nodulilor musculari si cresterea fluxului de sange reduce durerea si spasmele musculare.

O tehnica comuna folosita ni timpul masajului pieptului este totodata rularea.

Rularea pielii este facuta folosind degetele. Acestea sunt folosite pentru a prinde de piele si pentru a o suci, pentru a o rula. Rularea pieliii ajuta la ameliorarea muschilor si a fasciei.

Fascia este un strat subtire de tesut conectiv localziat in spatele suprafetei pielii.

In timpul masajului la piept, o crestere a fluxului de sange apare, crescand temperatua musculara. Prin cresterea temperaturii musculare, muschii devin mai relaxati si ii ajuta sa se intinda.

Flexibilitatea si spatiul de miscare este crescut in timp ce muschii sunt slabiti, reducand astfel tensiunea musculara. Temperatura fasciei este de asemenea crescuta. Fascia poate fi mai restrictiva, rezultand in durere.

Cresterea temperaturii fasciei imbunateste elasticitatea. Imbnuatatirea elasticitatii fasceii reduce durerea musculara.

Cand te poate ajuta un masaj la piept?

Masajul la piept poate fi de ajutor in mai multe situatii. cel mai adesea acesta este utilizat in situatii precum:

 • Post-chirurgicale
 • Pentru relaxare
 • Pentru detensionarea muschilor
 • Pentru tratarea cicatricelor

Cum te poate ajuta un masaj la piept dupa operatie?

Efectele chirurgicale pot fi devastatoare pentru organism. Muschii tind sa devina mai tensionati si mai durerosi datorita descresterii capacitatii de miscare.

Muschii tensionati si restrictivi pot duce la dureri puternice. Un maj la piept poate reduce efectele chirurgicale prin reducerea tensiunii musculare.

In timp ce tempratura creste in timpul masajului la piept, acesta cauzeaza crsterea fluxului de sange, ceea ce auta la relaxarea si la intinderea muschilor si a tesulului, ajutandu-l sa devine mai flexibil.

Oferind muschilor capacitatea de a se relaxa si de a se intinde, de a deveni mai putin tensionati si restrictionati, vei scadea nivelul de durere de dupa operatie.

Cum te poate ajuta un msaj la piept sa te relaxezi

Masajul la piept te poate ajuta sa terelaxezi. Atunci cand muschii devin tari, tensionati si durerosi, corpul nu se mai poate relaxa. Durerea provoaca de asemenea stres, rezultand in incapacitatea organsmului de a se relaxa mental.

Masajul la piept poate ajuta la relaxarea organismului atat fizic cat si psihic. Un masaj la piept poate ajuta organismul sa se relaxeze scaderea tensiunii musculare.

Muschii tensionati pot fi cauza a multe motive, cele mai comune fiind ranile si suprasolicitarea. In timpul unui masja la piept, temperatura musculara creste datorita frictiunii crete intre piele si degete. Acest lucru ajuta la relaxarea muschilor, ajutandu-i sa devina mai flexibili si mai putin tensionati.

Relaxarea muschilor rezulta de asemenea in relaxarea tensiunii musculare si in reducerea durerii.

Un masaj la piept te ajuta sa te relaxezi mental prin cresterea nivelului de hormoni de relaxare numiti serotonina si dopamina. Acesti hormoni sunt cunoscuti pentru faptul ca te ajuta sa te relaxezi si sa iti ofera o stare generala de bine.

masajul la piept cum se face

Cum ajuta masajul la piept sa tratezi muschii tensionati?

Muschii tensionati pot fi ameliorati de un masaj la piept. Muschii tensionati pot aparea din nenumarate motive, cele mai comun efiind ranile sau operatiile chirurgicale. Muschii tensionati pot deveni foarte durerosi.

Un masaj la piept ajuta la relaxarea muschilror tensionati prin imbunatatirea circulatiei si prin imbunatatirea elasticitatii tesutului.

Temperatura musculara creste in timp ce fluxul de sange se imbunatateste. O crestere a nivelului de asnge este incurajata datorita frictiun, fiind creaa o legauta intre piele si degete.

O crestere a temperaturii musculare juta la rlxarea muschilor si o imbunatatire a nivelului de miscare.

Muschii se pot intinde, relaxa si devin mai elastici in urma unui masaj la nivelul pieptului. Ameliorarea tensiunii musculare ajuta totodata la scaderea nivelului de durere.

Cum ajuta masajul la piept la tratarea cicatricelor?

Masajul la piept poate ajuta la tratarea cicatricelor. Cicatricele sunt o forma rezultata din rani sau operatie, in care pielea a fost afectata. Pielea afectata rezulta in creatarea unui tesut cicatrizat. Tesutul cicatrizat este facut din fibre si ajuta la adugerea fibrelor afectate la un loc.

Cu toate astea, tesutul cicatrizat poate fi dureros.

Masajul la piept poate ajuta la tratarea cicatricelor prin reducerea tensiunii musculare. Acest lucru duce totodata la imbunatatirea aspectului pielii.

Masajul la piept creste temperatura tesutului cicatrizat, ceea ce duce la o crestere a leasticitatii, ameliorand durerea. Destinderea tesutului cicatrizat ajuta la realinierea fibrelor.

Beneficiile masajului la piept

Masajul la piept are mai multe beneficii pentru sanatate. Printre cele mai imporante se numara:

 • Scaderea tensiunii
 • Ameliorarea durerii
 • Imbunatatirea circulatiei
 • Cresterea vindecarii

Tensiunea musculare scade in timpul masajului la piept. tensiunea poate fi u rezultat al suprasolicitarii sau al ranilor. tensiuea muscularea are log acolo unde muschii au care au fost utilizati au ramas incordati si nu s-au relaxat, rezultand in durere.

Un masaj la piept urmareste sa reduca tensiunea musculara prin cresterea flexibilitatii.

In timpul unui masj la piept, muschi sunt scosi si trasi pentru a se relaxa.. Tehnica de tragere si prindere creste temperatura, ajutand muschii si nodulii sa se relaxeze, astfel ca acestia nu mai sunt incordati. Relaxarea muschilor creste flexibilitatea si reduce tensiunea

Cum ajuta un masaj la piept la scaderea durerii

In timpul unui masaj, multe persoane care sufera de dureri pot observa o ameliorare sau chiar eliminarea completa a acesteia. Durerea poate aparea din mai multe motive precum suprautilizarea, ranile, operatiile si tensiunea musculara.

Durerea este creata pentru ca creierul sa receptioneze un semnal ca o anumita zona este afectata. Acest semnal este transmir la creier, care il trimite la nervii din organism, care cauzeaza durerea.

Un masaj la piept poate auta la ameliorarea durerii prin inlocuirea semnalului rimis de la receptori la creier.

In timpul unui masaj la piept, frictiunea creata intre piele si degete creeaza noi senzatii in organism. O noua senzatie este detectata prin trimiterea receptorilor catre creier, inlocuind semnalul vechi. Un noumesaj este apoi trimit la nervi pentru a relaxa organismul, si pentru a reduce durerea.

Cum te poate ajuta un masaj la piept sa te vindeci?

masajul la piept poate grabi vindecarea. Atunci cand muschii pieptului sutn deteriorati din diferite motive precum rani, operatii chirurgicale sau o cantitate crescuta de reziduuri, fluxul de sange poate deveni restrictionat. Acest lucru duce la cresterea de produse reziduuri.

Un masaj la piept are rolul de a creste vindecarea prin reducerea pentru a-l repara. Timpul de vindecare este redus prin imbunatatirea fluxului de sange si cel limfatic.

O imbnuatatire a fluxului sanguin si limfatic ajuta la oxigenarea mai nitensa a anumitei zone si la cresterea nivelului de oxigen si nitrueini. Acest lucru ajuta la repararea tesutului deteriorat. Scaderea reziduurilor metabolice ajuta la reducerea deseurilor, care pot cauza vindecarea pe termen lung. Un flux sangvin si limfatic imbunatatit ajuta la mentinerea unor muschi mai sanatosi si mai puternici.

Cum poate ajuta masajul la piept sa imbunatatesti circulatia?

Masajul la piept ajuta la imbunatatirea circulatiei prin cresterea vasodilatatiei si capilaziratiei.

Vasodilatatia este atunci cand vasele de sange din piele incep sa se dilateze si ajung mai aproape de suprafata pielii.

Vasele de sange dilatate ajuta la o circulatie mai buna. Cand aceste se dilateaza, suprafata pielii se incalzeste mai tare, ajutand la eliminarea deseurilor.

Capilizarea are loc atunci cand cantitatea de capilare creste. O crestere a cantitatii de capilare ofera organismului o crestere a nivelului de oxigen, astfel ca aorganismul este este mai putin obosit.

Concluzie

Un masaj la piept se concentreaza adesea local pe anumite zone de la piept. Tehnicile precum frictiunea, framantare, rularea pielii si presopunctura sunt folosite pentru a trata propblemele post-operatorii, pentru relaxare, pentru detensionarea musculara si pentru reducerea durerii.

Totodata, un masja la nivelul pieptulu poate creste vindecarea si poate imbunatati circulatia. Un masaj la piept nu este greu de facut, insa ai nevoie totusi de cunostinte, asadar nu poate fi facut de un amic, acasa, in cazul in care acesta nu are cunostinte in masaj.

Write A Comment

Pin It