Diverse

Iata de ce sa alegi o bicicleta fitness si cum sa incepi “cu dreptul” programele de slabit!

Vrei sa slabesti si sa iti imbunatatesti rezistenta la efort? Vrei sa tonifiezi musculatura picioarelor si a posteriorului in cel mai comod si eficient mod cu putinta? Daca raspunsul tau este “DA”, atunci trebuie sa stii ca activitatile sportive desfasurate cu regularitate iti pot oferi cele mai bune si durabile rezultate in acest sens.

Beneficiile antrenamentelor cardio pot fi obtinute si prin mers, alergare sau pedalare in aer liber, insa bicicleta fitness reprezinta, in mod cert, o varianta mult mai confortabila. In plus, prin intermediul diferitelor tipuri de antrenament pe care acest aparat ti le ofera, vei putea controla foarte bine procesul de acomodare a corpului cu efortul fizic sustinut.

Cand esti la inceput, sesiunile de exercitii efectuate in fiecare zi pot fi dificil de sustinut. Tocmai de aceea, este indicat sa incepi cu cateva minute de solicitare pe zi si sa maresti acest interval in functie de gradul corpului tau de adaptare la efort.

Atunci cand optezi pentru sesiuni de antrenament solicitante si variate, bicicleta fitness se va dovedi un aparat extrem de eficace. Astfel, pe langa programele pre-setate in memoria consolei digitale a aparatului tau, vei putea alege si exercitii de tip HIIT sau Tabata, sesiuni care iti vor solicita fiecare fibra musculara si te vor apropia foarte rapid de rezultatele si obiectivele pe care le urmaresti. Pana atunci, insa, iata cateva beneficii de care te poti bucura din primul moment in care incepi sa folosesti noua ta bicicleta fitness de la Sport-Mag.ro!

– Pozitie confortabila. Pozitia pe care trebuie sa o mentii pe durata antrenamentelor iti permite sa depui efort fizic intens fara a solicita coloana vertebrala sau musculatura spatelui.

– Impact redus. Impactul repetat si socurile constante lipsesc cu desavarsire din antrenamentele pe bicicleta stationara, asadar articulatiile nu vor fi solicitate precum se intampla in cazul alergarii. Asadar, poti exersa in voie pe bicicleta fitness chiar daca ai o sensibilitate la una dintre glezne, la genunchi sau la sold.

– Intarirea genunchilor. Sesiunile de pedalare desfasurate cu regularitate contribuie la hidratarea naturala a articulatiilor si intaresc musculatura din jurul genunchilor, astfel incat vei avea mai multa siguranta si putere la nivelul picioarelor.

– Varietate. Majoritatea modelelor de bicicleta fitness iti ofera posibilitatea de a modifica rezistenta la pedalare si iti pun la dispozitie programe variate de antrenament dezvoltate in functie de diversele obiective care pot fi atinse pedaland.

Dupa ce ai ales modelul potrivit stilului si necesitatilor tale sportive, iata cateva sfaturi referitoare la cum sa pregatesti bicicleta fitness pentru o utilizare corecta si confortabila:

– nu ar trebui sa incepi prima sedinta de antrenament fara a-ti acorda cateva minute pentru a citi cartea tehnica a bicicletei si pentru a intelege modul de folosire si comenzile acesteia;

– ajusteaza corespunzator inaltimea sezutului: pozitioneaza-te langa bicicleta si coboara sau inalta saua pana la inaltimea soldurilor tale;

– departeaza sau apropie ghidonul (daca bicicleta ofera aceasta ajustare) pentru a-ti asigura cea mai comoda pozitie in timpul antrenamentelor (nici drept, nici prea aplecat);

– asigura-te ca genunchiul este putin indoit atunci cand duci pedala pana in cel mai departat punct (5-10 grade) pentru a te feri de accidentari;

– incepe fiecare sesiune de antrenament cu 5 minute de incalzire: pedaleaza la o rezistenta mica;

– termina fiecare program fitness cu 5 minute de revenire si stretching al picioarelor;

– daca vrei sa modifici un antrenament, indiferent de tipul acestuia, poti schimba numarul de serii sau gradul de efort depus, insa nu elimina niciodata perioadele de incalzire si revenire;

– hidratarea este deosebit de importanta, asadar nu uita niciodata sticla cu apa.

Distribuie

Write A Comment

Pin It