Pana in prezent, exista mai multe optiuni pentru crearea si decorarea torturilor de nunta, dar principalele criterii pentru alegerea tortului de mireasa, sunt acelea de a fi frumoase si admirabile si sa fie foarte gustoase. Cele mai populare tipuri de tort din acest sezon, sunt cele inchise, acoperite cu crema si cele deschise, in care a fost folosit un frumos decor. Mai ramane sa calculezi greutatea optima a tortului si timpul cand trebuie sa fie gata inainte de nunta. Un tort traditional de nunta, facut in stil francez, este clasic alb, decorat cu flori, panglici sau dantela din pasta de zahar. Pentru a decora tortul, se folosesc diferite variante de pasta de zahar, mastic de zahar si flori de zahar.
Cea mai populara optiune, este un tortul acoperit cu mastic de zahar. Datorita plasticitatii sale, acoperirea este perfect uniforma si suficient de subtire. Din acest material se poate sculpta aproape orice forma, astfel incat spatiul imaginatiei tale este nelimitat, iar tortul de nunta poate deveni o adevarata opera de arta. O alta acoperire populara pentru tortul de nunta este martipanul. Daca totusi preferi sa decorezi tortul cu el, atunci trebuie sa iei in considerare cateva caracteristici ale acestui strat. Primul si cel mai important lucru, este ca martipanul in sine, sa aiba un gust foarte luminos si care poate intrerupe gustul umpluturii. De asemenea, stratul de martipan nu poate avea o culoare perfect alba, iar stratul de acoperire nu va fi foarte subtire.
Tortul de nunta
Recent, miresele aleg din ce in ce mai mult tortul acoperit cu crema. Aceasta este o noua tendinta printre optiunile de design ale tortului de mireasa. Elementele de decor de pe tort sunt acum destul de rare, cofetarii recomandand flori facute dintr-o pasta de zahar speciala. Principalele ingrediente ale decorului de tort de nunta sunt zaharul, caramelul si ciocolata. Datorita utilizarii lor, un cofetar bun poate obtine efectul de flori proaspete. Florile proaspete ca decor pentru tort sunt, de asemenea, un analog real si frumos, al ornamentelor comestibile.
Tendinte pentru dimensiunea tortului sunt pur individuale. Alegerea marimii viitorului tort de nunta, trebuie sa porneasca de la propriile tale preferinte si in functie de numarul de oaspeti. Formula ideala pentru calcularea greutatii tortului este de 150 de grame de persoana. Un tort pentru pana la 40 de persoane este, de obicei, cu 3 nivele, cu o greutate de 14-15 kg, nivelul inferior are diametrul de 30 de centimetri, iar nivelurile superioare de 14-15 centimetri.