Recomandari

Cearceafurile de pat, baza pentru un somn linistitor

Ne petrecem o treime din viata dormind, iar somnul este perioada care ne ofera energie pentru a putea face fata fiecarei provocari. Tocmai din acest motiv, este bine sa ne asiguram ca dormim cat mai bine, iar acest lucru depinde de o multime de factori:

  • Ora la care ne culcam;
  • Alimentatia;
  • Calitatea saltelei;
  • Calitatea cearceafului de pat;
  • Calitatea pernei.

Fiecare dintre aceste elemente conteaza extrem de mult. Pentru confortul imediat pe care il dorim atunci cand ne punem la somn, este foarte important cearceaful. Pe piata exista o multime de cearceafuri de pat, realizate din materiale diverse, de dimensiuni foarte variate, asa cum sunt si cele disponibile in magazinul online Patul Meu. Daca vrei sa iti asiguri un somn perfect, este bine sa le alegi cu atentie.

   1. Cum alegi cearceaful in asa fel incat sa ai un somn linistitor?

In general, atunci cand achizitionezi cearceafuri de pat, cumperi si celelalte componente ale unei lenjerii, precum fetele de perna sau cearceafurile pentru pilota. In multe pachete de lenjerie poti gasi inclusiv cuverturi. Este bine, asadar, sa cauti o varianta cu cat mai multe componente, care sa se potriveasca patului tau si care sa fie cat mai practica.

Cearceafurile de pat, baza pentru un somn linistitor

Daca stii cate piese trebuie sa aiba cearceaful, exista cateva criterii pe care trebuie sa le analizezi cu atentie:

  • Densitatea tesaturii. Cu cat densitatea unui cearceaf de pat este mai mare, cu atat acesta rezista mai bine la folosire, la spalari, la uscare etc. O densitate potrivita este de 200-300 de grame/mp;
  • Dimensiuni. In general, ai de ales intre dimensiuni standard: 140 x 200, 160 x 200, 200 x 200 etc. Atunci cand analizezi cearceafuri de pat, asigura-te ca acestea sunt potrivite pentru dimensiunea saltelei pe care o ai la dispozitie. Cearceaful trebuie sa fie suficient de mare pentru a incadra intreaga saltea. Astfel, pentru o saltea de 140 x 200, trebuie sa alegi un cearceaf cu cel putin 20 de centimetri mai mare pe toate partile.
  • Cusaturi. De multe ori, calitatea unei lenjerii este data de cusaturi. Acestea trebuie sa fie rezistente si foarte bine realizate. Daca cearceaful de pat este cu elastic, trebuie sa analizezi modul in care este prins elasticul. Acesta trebuie sa fie prezent de jur imprejurul cearceafului, fara intrerupere.
  • Material. Evident, materialul este important, fiind cel care decide doza de confort pe care o resimti. Ai de ales intre materiale naturale ( bumbac, matase, in sau chiar bambus ) si materiale sintetice sau semisintetice. Este recomandat sa optezi pentru cearceafuri de pat din materiale naturale, deoarece lasa pielea sa respire mai bine si sunt foarte confortabile.
   1. Cum intretii cearceafurile de pat?

Intretinerea cearceafurilor trebuie sa tina cont de instructiunile de utilizare de pe eticheta. Cel mai adesea, le vei putea spala in masina de spalat, la temperaturi mari. Este bine sa ai mai multe cearceafuri pe care sa le schimbi o data la cateva zile. In felul acesta, vei evita acumularea prafului si a acarienilor si te vei putea bucura tot timpul de un somn odihnitor.

Distribuie

Write A Comment

Pin It