Recomandari

Bunele maniere la nunta

Bunele maniere la nunta

Bunele maniere la nunta se aplica tuturor participantilor acestui eveniment special, de la miri, nasi, domnisoare si cavaleri de onoare pana la parintii mirilor si restul invitatilor.

Fara indoiala, cea mai mare responsabilitate o au mirii care trebuie sa asigure bunastarea si distractia tuturor invitatilor. Pentru ca nunta sa decurga fara cusur sunt cateva aspecte care nu trebuie neglijate de miri chiar daca in zilele noastre nici o eticheta de comportament nu mai e batuta in cuie.

  • Unul dintre aceste aspecte este primirea invitatilor. De regula intampinarea oaspetilor are loc la inceputul receptiei si este indicat ca mirii sa isi astepte invitatii la intrarea in sala unde va avea loc petrecerea. Pentru un bun decurs, invitatii vor forma o coloana de asteptare si isi vor astepta randul, salutand si transmitandu-si urarile de bine sotilor inainte de a pasi in sala.
  • Odata ce toti participantii au ajuns in sala si s-au asezat, startul petrecerii il vor da mirii prin tradionalul vals (sau orice alt dans ales).
  • Dupa valsul mirilor, codul bunelor maniere indica ca mirele sa isi invite prima oara soacra la dans, dupa care vor urma mama si nasa lui.
  • Mireasa va trebui sa respecte de asemenea acest obicei, impartasind un dans cu socrul, tata si, la final, nasul ei.
  • Dupa dans este indicat ca mireasa si mirele sa se plimbe printre mese, salutand si preschimband cateva vorbe cu fiecare invitat, sau macar un reprezentant al fiecarei familii.
  • Tot acum se vor efectua si cateva fotografii, de obicei cate una cu fiecare familie. Este foarte important ca mirii sa nu uite ca in calitate de gazde trebuie sa fie amabili cu toti invitatii si sa nu faca distinctii intre ei.
  • Totodata, invitatii vor trebui luati in considerare si in alegerea meniului. De aceea ar fi bine ca mirii sa ceara informatii referitoare la anumite alergii ori restrictii alimentare atunci cand trimit invitatiile.

Asa cum am specificat mai inainte, bunele maniere trebuie aplicate si de domnisoarele si cavalerii de onoare. Acestia trebuie sa se asigure de bunul demers al evenimentului, sarind in ajutorul sotilor ori de cate ori este necesar.

In acest sens:

  • domnisoara de onoare va trebui sa aiba grija chiar si de cele mai mici probleme ale miresei (cum ar fi pastrarea machiajelor), sa intampine invitatii si sa socializeze cu ei etc. Inainte de nunta se obisnuieste ca domnisoarele de onoare sa-i organizeze miresei petrecerea burlacitelor.
  • cavalerul de onoare va fi la dispozitia mirelui si la fel ca domnisoara de onoare va socializa cu invitatii. Tot cavalerii de onoare vor fi cei care ii organizeaza mirelui petrecerea burlacilor.

In ceea ce priveste nasii

In mod traditional ei vor achita elementele simbolice nuntii. Printre acestea enumeram lumanarile de nunta si buchetul miresei dar si buchetele domnisoarelor de onoare. De asemenea se obisnuieste ca nasii sa le daruieasca mirilor un cadou simbolic prin care le promit ca ii vor ghida prin viata, devenind dupa ziua nuntii parintii lor spirituali.

Parintii mirilor

Trebuie sa se asigure ca pot sari in ajutorul proaspetilor casatoriti in cazul unor eventuale probleme intampinate. Totodata, bunele maniere impun ca parintii sa isi ajute copii in organizarea nuntii, lasandu-le, insa, cale libera in luarea deciziilor. La fel cum o fac nasii, domnisoarele si cavalerii de onoare, se asteapta ca parintii mirilor sa socializeze cu nuntasii, dand mereu dovada de respect si politete.

Codul bunelor maniere include si nuntasii.

In final, nuntasilor li se recomanda sa faca tot posibilul pentru a le asigura mirilor o nunta lipsita de evenimente neprevazute. In acest sens este bine sa se evite excesele in ceea ce priveste consumul de alcool iar invitatilor care participa la nunta impreuna cu copii, le este recomandat sa se asigure de buna-purtare a acestora, disciplinandu-i la nevoie.

Amintiti-va mereu de bunele maniere si de regulile care trebuie respectate la evenimente importante. Aceste reguli au menirea de a asigura si mentine buna dispozitie, si bunul demers al intregii zile.

Respectati codul bunelor maniere si veti avea o nunta exemplara!

Distribuie

Pe divaevents.ro vei gasi multe articole cu informatii utile si idei pline de inspiratie, care te vor ajuta sa-ti organizezi nunta asa cum ai visat!

Pin It