Diverse

Durata de VIATA si Imbatranirea Anvelopelor – Recomandari de la Vadrexim.ro !

Atunci cand vorbim despre durata de viata a unei anvelope deobicei ne referim la 2 aspecte: longevitate kilometrica pana la atingerea martorilor de uzura de pe cauciuc si durata de viata in ani daca nu se ajunge la martorii de uzura de pe anvelopa.

 

  1. Longevitatea kilometrica sau durata de viata in km

 

Specialistii Vadrexim.ro ne explica faptul ca este foarte greu de apreciat un numar exact de km ce se pot parcurge cu o anvelopa noua pana la atingerea martorilor de uzura maxima a anvelopei intrucat acest lucru depinde de foarte multi factori ce nu tin de calitatea anvelopei, cum ar fi : tipul de carosabil, stilul de condus, presiunea din cauciucuri, tipul de trafic, conditiile atmosferice, tipul de autovehicul, etc.

Si totusi, cam cati km putem parcurge cu o anvelopa ?

Nici un producator de anvelope nu ne garanteaza un anumit numar de km. Cu anvelopele premium se pot parcurge cam cu 20% mai multi km decat cu anvelopele de buget. In conditii obisnuite de trafic si de utilizare, cu o anvelopa de calitate medie, montata pe un turism sau SUV se pot parcurge in conditii de siguranta in jur de 30.000 km daca folosim anvelope iarna doar in sezonul rece, iar daca este vorba de anvelope vara se pot parcurge in jur de 40.000 km folosite doar vara.

 

  1. Durata de viata in ani ai unei anvelope daca nu se ajunge la martorii de uzura

 

Din experiena si practica, dupa parerea celor de la vadrexim.ro o anvelopa noua nu ar trebui sa fie utilizata mai mult de 5 ani de zile,  asta in conditii de utilizarare mai redusa, conditii care nu au generat o uzura prea mare a anvelopei. Practic anvelopa nu este uzata pentru ca nu am mers cu masina prea mult insa este imbatranita. De cele mai multe ori masina este tinuta afara in ploaie si ninsoare, in frig si caldura. Asta inseamna ca si cauciucurile au de suferit, chiar daca nu mergem prea mult cu masina. Vorbim aici mai ales de cei ce monteaza anvelope all season si care nu le mai dau jos de pe masina niciodata pana la inlocuirea acestora. Dupa 5 ani de utilizare anvelopele trebuie inspectate mai des, cu mai mare grija si folosite cu multa prudenta.

 

Factori de care depinde in principal durata de viata a unei anvelope.

 

Calitatea materialelor folosite in fabricarea cauciucurilor. Concentratia de siliciu, natura cauciucului si folosirea de alte ingrediente secrete proproi fiecarei marcicinfluenteaza foarte mult calitatea cauciucului. Deci atunci cand cumperi cauciucuri noi, cel mai bine ar fi sa alegi dintre cele mai cunoscute si mai populare marci.

 

Tehnologia folosita de producator este si ea importanta. Fabricantii care au experienta in domeniul curselor de masini, au tendinta de a integra tehnologia anvelopelor sportive in ansamblul gamei lor.

 

Tipul de condus. Un condus mai sportiv poate genera o uzura mai rapida o anvelopei. La fel si in cazul franatului mai brusc si al demarajului.

 

Drumurile. Soselele care au multe pietre pot uza si ele destul de repede cauciucurile.

 

Intretinerea anvelopelor. O presiune incorecta in anvelope sau uitarea verificarii din cand in cand a presiunii este un alt lucru ce poate afecta longevitatea anvelopei.

 

Conditiile de stocare a anvelopelor, si acest factor este un lucru extrem de important. O anvelopa care nu este depozitata asa cum trebuie nu va imbatrani asa cum trebuie. In conditii de frig, cauciucul se va intari si se va crapa mai devreme sau mai tarziu.

 

Temperatura. Variatiile de temperatura pot sa reduca si ele durata de viata a unei anvelope. Este foarte important deci sa folosesti cauciucuri specifice fiecarui sezon.

 

Daca iti doresti inlocuirea anvelopelor de pe masina poti face acest lucru foarte repede la Vadrexim, au anvelope de calitate la super preturi si cu Livrare GRATUITA pentru orice set de anvelope sau jante noi, comanda online pe www.vadrexim.ro sau la tel. 0730710764.

 

 

Distribuie
Pin It