Recomandari

Cele mai importante informatii despre abdominoplastie

Daca te deranjeaza abdomenul proeminent sau „burta“ varstei mijlocii, este cazul sa apelezi la o metoda chirurgicala numita abdominoplastie care iti va reda frumusetea corpului si increderea in fortele proprii. Aceasta problema apare atat la femei, cat si la barbati si in timp creeaza un disconfort fizic si emotional, fiind foarte greu de combatut prin diete sau alimentatie.

Pentru ca imbatranirea aduce cu sine si aparitia vergeturilor la femei sau a burtii proeminente la barbati, un pas foarte important in controlarea acestui aspect il reprezinta indepartarea acestor excese luand masurile necesare. Operatia de abdominoplastie este foarte des intalnita la ora actuala si a devenit o solutie de incredere pentru pacientii care vor sa se simta cat mai confortabil in propria piele.

Excesul de piele si grasime va fi inlaturat, iar muschii abdominali vor fi vor fi intariti. In acest fel abdomenul va capata un aspect plat si ferm, iar pacientul isi va recapata curand increderea in fortele proprii.

Aceasta procedura dureaza doua ore si nu este indicata persoanelor care tin cura de slabire sau fac eforturi fizice foarte mari. Fiind o interventie la nivelul abdomenului, orice plan pentru urmatoarele luni poate avea un impact asupra corpului, iar interventia trebuie armonizata cu aceste scopuri personale, pentru a evita aparitia complicatiilor.

La finalizarea operatiei, pacientul va ramane spitalizat timp de aproximativ 2 zile si va trebui sa evie expunerea la soare cel putin 6 luni, iar post-operator se va purta o burtiera elastica. Perioada de recuperare depinde de la pacient la pacient, astfel ca in unele cazuri acesta poate sa iti reia activitatea dupa primele doua saptamani, iar in altele trebuie sa astepte o luna pana cand va reveni la ritmul de dinaintea operatiei. Se recomanda respectarea cu strictete a indicatiilor medicului pana la recuperare, pentru a obtine rezultatele dorite si a nu fi nevoie de interventii secundare.

Printre cele mai frecente situatii care necesita o astfel de interventie chirurgicala se numara persoanele care au avut nasteri repetate, au trecut deja printr-o operatie impotriva obezitatii sau au trecut prin slabiri drastice. Ca urmare a acestor evenimente, s-au acumulat exces de grasime si piele care poate fi eliminat doar printr-o interventie chirurgicala de tip abdominoplastie.

Inaintea de efectuarea acestei operatii trebuie sa te asiguri ca starea ta de sanatate este foarte buna, iar greutatea ta este stabila, iar in cazul in care esti fumator trebuie sa renunti la fumat in perioada de dinainte si de dupa operatie.

Interventia chirurgicala se desfasoara in diverse etape. Va incepe prin anestezierea pacientului, administrarea unei anestezii generale, care va dupa pana la 3 ore, in asa fel incat sa nu se simta durerea si sa se poata actiona fara intreruperi. Ulterior va incepe incizia propriu-zisa la nivelul abdomenului inferior. Se va discuta in prealabil care este volumul de grasime care urmeaza a fi eliminat si in functie de aceasta zona unde va avea loc incizia. In anumite situatii se va discuta si despre repozitionarea ombilicului, printr-o incizie secundara. La final incizia va fi inchisa, iar spitalizarea va dura pana la 2-3 zile, timp in care se va administra un tratament specific. Intoarcerea la locul de munca se poate face, in functie de situatie, fie la doua saptamani de la recuperare, fie la patru.

Aceasta operatie aduce o serie de beneficii, de la conturarea abdomenului pana la atingerea proportiilor ideale. In functie de situatie, se poate opta pentru eliminarea vergeturilor si imbunatatirea posturii, iar efectele vor fi vizible in cel mai scurt timp. Fiind o procedura adresata persoanelor mai in varsta, efectele sunt foarte apreciate, deoarece lupta cu trecerea anilor poate fi castigata deseori doar prin interventii chirurgicale.

Daca doresti sa afli mai multe informatii despre abdominoplastie si pasii necesari pentru a capata un abdomen plat si atragator, te invitam la un consult la Clinica de Chirurgie Estetica Zone Medical Estet din Bucuresti. Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica are o experienta foarta vasta in chirurgia plastica si te va ajuta impreuna cu echipa sa sa ajungi la forma dorita a abdomenului printr-o operatie de abdominoplastie.

Distribuie
Pin It